Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Алфа Ромео 156 1.6 Едвам дига 5000-6000 оборота на първа...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Пръснах го с някакъв Контактен спрей от Крез за 7 лева и се пооправи ама...не е кой знае какво.
    Alfa Romeo 156 1.6 16v

Comment

Първоначално публикувано от fabarth Покажи съобщение
      Пръснах го с някакъв Контактен спрей от Крез за 7 лева и се пооправи ама...не е кой знае какво.
      Риск печели, риск губи. Тук има толкова много мнения и съвети за това. Ти си направил май грешния избор
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от fabarth Покажи съобщение
        Контактния спрей оставя някакво "контактно" покритие, което в случая не е предимство, а напротив.
        Може и да имаш подобрение, щото си отмил някаква част от буклуците, благодарение на спрея, обаче си натрупал друг слой, заради него.
        Според мен е добре да го почистиш с чист ацетон. Има такива разни спрейчета по 3-4 лв, маслопочистващи, дето са си точно ацетон и ще свършат работа.
        Lancia Delta 1.6 i.e - ex
        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Loctite 7039 - ето това ти трябва, както и чист филтър и здрава филтърна кутия
          Attached Files
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Представям си колко дебитомери си уморил ако ги чистиш с това.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              Представям си колко дебитомери си уморил ако ги чистиш с това.
              Нито един! Има колеги тук на които съм ги чистил, на моите коли също. Вземи прави суджуци, че явно вече си се изчерпал с колите
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Не, че нещо, но в описанието на този продукт пише:
                "...it leaves a water repellant residue...". Моя скромен английски казва, че residue означава остатък, който ме съмнява да е полезно да стои точно там.
                Last edited by rossenvn; d.m.y г., 17:19.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                  "...it leaves a water repellant residue...". Моя скромен английски казва, че residue означава остатък, който ме съмнява да е полезно да стои точно там.
                  Подкрепям.
                  Има си специални спрейове за дебитомери. Не се пръска от близо.
                  ...

Comment

Да, защото се образува лека влага заради изстудяването и принципа на чистене. Но ако ми кажеш, че във въздуха няма влага и дебитомера е постоянно на 0% сухо просто ...
                    Няма скапан дебитомер с този шпрей
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                      Loctite 7039 - ето това ти трябва, както и чист филтър и здрава филтърна кутия
                      Па тва си е контактен спрей бре,за дебиломерите си има air flow meter cleaner,mass air flow sensor cleaner......различните фирми го пишат различно,в България съм виждал такива спрейове на Wurt и на Liqui moly......и все пак чистият медицински спирт е по-добър вариант от разни контактни спрейове.
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                        Па тва си е контактен спрей бре,за дебиломерите си има air flow meter cleaner,mass air flow sensor cleaner......различните фирми го пишат различно,в България съм виждал такива спрейове на Wurt и на Liqui moly......и все пак чистият медицински спирт е по-добър вариант от разни контактни спрейове.
                        За вътрешен масаж ли с малко кока кола?
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

За вътрешен масаж ли с малко кока кола?
                          ....защо да го разваляме с кока-кола?
                          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Да, защото се образува лека влага заради изстудяването и принципа на чистене. Но ако ми кажеш, че във въздуха няма влага и дебитомера е постоянно на 0% сухо просто ...
                            Няма скапан дебитомер с този шпрей
                            и връзката между влагата във въздуха и остатъка от този спрей върху сензора е...? Дали е еднакво влиянието им? Този, който е проектирал дебитомера е взел под внимание влажността на въздуха или съставките на незнаен спрей за почистване? Не се заяждам, а задавам въпроси.
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                            ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

и връзката между влагата във въздуха и остатъка от този спрей върху сензора е...? Дали е еднакво влиянието им? Този, който е проектирал дебитомера е взел под внимание влажността на въздуха или съставките на незнаен спрей за почистване? Не се заяждам, а задавам въпроси.
                              Повярвай ми, образувалата се влага изчезва моментално, а ефектът е прекрасен, ако преди това не е правено нищо друго
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Повярвай ми, образувалата се влага изчезва моментално
                                И защо да вярвам? Как разбра, че става това? Имаш видеонаблюдение вътре във дебитомера по време на работа? Не ме карай да пиша повече такива глупости. Радвам се щом работи, но обясненията са абсурдни.

Comment

Working...
                                X